Britse Vintage Mode Blog

Jurkjes voor Koningsdag

Iedereen verheugd zich al weken van te voren op Koningsdag: lekker prosecco drinken met je vrienden, op de vrijmarkt rondstruinen, muziek luisteren in het park, kortom Hollands genieten! We kijken er allemaal naar uit maar toch is er vaak vlak van te voren paniek. Want wat doe je aan? Je hebt nog wel een oud voetbalshirt liggen en een gratis oranje petje van vorig jaar, maar dat kan je toch echt niet mee voor de dag komen.

Op deze feestdag wil je je extra goed voelen, en dat doe je met een speciaal Koningsdag jurkje. Niks geen spijkerbroek met t-shirt of ‘geinige’ tuinbroek voor jou: in een sexy en opvallend jurkje steel jij de show.

De kleur staat al vast…

Dat is gemakkelijk, je hoeft in ieder geval niet meer na te denken over wat voor kleur jurkje het wordt: uiteraard oranje! Overigens zijn er diverse tinten oranje. Let dus wel op dat de kleur past bij je huidskleur en je haarkleur. Kleine accenten in andere kleuren zijn uiteraard wel een optie. Zo is een riempje in een contrasterende kleur of een kraagje in het zwart of wit bijvoorbeeld, een leuke manier om in de zee van oranje opgemerkt te worden. Ook kunnen opengewerkte mouwtjes of decolletés zorgen voor een onderbreking van het blok van oranje.

Echte feestbeesten kiezen uiteraard voor glitters: een schitterend pailletten jurkje zal de aandacht zeker naar je toetrekken. Een effen oranje jurk maak je extra feestelijk met steentjes of lovertjes.

…of toch niet?

Er is één alternatief voor de kleur oranje en dat is een outfit in het rood-wit-blauw. Uiteraard zijn hier ook verschillende mogelijkheden maar rood voor het bovenlijf, blauw voor het rokje en een witte ceintuur rond het middel is het meest gebruikelijk. Een smallere witte band op de taille staat bovendien super flatterend.

Je kunt je eigen rood-wit-blauwe combinatie maken door een jurkje te dragen in één van deze kleuren en de andere twee kleuren te gebruiken in accessoires of als accenten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lange donkerblauwe jurk met een rode hoed en witte ketting?

Een lange jurk, een korte jurk; strak of boho chic; met 1 schouderbandje of lange mouwen, het kan allemaal zolang de kleur maar goed is! Deze koningsdag wordt het echt feest vieren in je nieuwe jurkje. Als je er nu een bestelt heb je hem binnen een paar dagen in huis.

 

© 2020 Victorian Elegance All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.