Britse Vintage Mode Blog

Hoe vind je een goede fashion groothandel?

De meeste consumenten zijn er al lang aan gewend kleding en mode accessoires aan te schaffen via winkels op het internet. De mode groothandel loopt hier nog aardig op achter: meestal moeten winkeleigenaren nog steeds naar beurzen of fysieke showrooms die vaak niet naast de deur liggen en alleen op bepaalde tijden open zijn. De traditionele groothandels werken bovendien met grote hoeveelheden en lange levertijden. Met name voor dameskleding zijn dit flinke beperkingen want er is veel concurrentie en de markt is erg trendgevoelig. Een relatief nieuw concept dat veel sneller inspeelt op de eisen van de mode consument en damesmode in het bijzonder, is de online groothandel. Wij leggen hier uit hoe deze werken en hoe ze het werk voor de retailer een stuk makkelijker kunnen maken.

Zakelijke kleding verkoop markt

Hoe werken online groothandels?

Bij online groothandels kun je via de website rechtstreeks kleding bestellen. Dit kan op elk moment van de dag, wanneer het jou uitkomt en waar je je ook bevindt. Afgezien van deze flexibiliteit en een snelle en eenvoudig bestelmethode, hebben online groothandels ook de volgende voordelen:

  • Snelle levering. Bij degelijke online groothandels zoals Dresses Only kun je een bestelling de volgende dag al in je winkel hebben. Dit betekent dat je veel sneller in kunt spelen op trends en direct meerdere exemplaren van populaire artikelen aan kunt bieden.
  • Kleine aantallen. Het is niet noodzakelijk grote aantallen te bestellen. Hierdoor loop je minder risico en kun je in korte tijd meerdere collecties aanbieden in plaats van wekenlang dezelfde artikelen te verkopen.
  • Grote kledingmerken werken nog steeds exclusief met fysieke groothandels. Dit betekent dat in online groothandels vaak kleinere merken te vinden zijn. Hierdoor kun je je eigen lijn bepalen en er zeker van zijn dat niet ieder andere winkel in het centrum dezelfde kleding aanbiedt.
  • Bij de meeste online groothandels is het nog wel degelijk mogelijk, wanneer je daar behoefte aan hebt, om de collectie persoonlijk te komen bekijken in hun showroom. Zo kun je de kwaliteit en integriteit van het merk met eigen ogen waarborgen.

Voorwaarden van groothandels voor de mode branch

De meeste voorwaarden die online mode groothandels opstellen zijn begrijpelijk en acceptabel. Zo komen de verzendkosten normaal gesproken voor de rekening van de retailer. Mocht je producten retourneren, dan zijn er vaak bepalingen omtrent de originele verpakking en de reden voor het terugsturen van het product.

De online groothandels hebben het recht om een retailer te weigeren, bijvoorbeeld als de collectie of uitstraling van het bedrijf niet overeenkomt met die van de groothandel. Dit heeft voor jou als verkoper ook het voordeel dat de reputatie van het merk goed in het oog gehouden wordt.

Jurkjes voor Koningsdag

© 2020 Victorian Elegance All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.